mandag 3. mars 2014

Hvordan finne veien til suksess?

Hva er suksess?
Før du kan leter etter veien til suksess, må du vite noe om hva suksess er for deg. Hvor er det du vil og hva er det du vil oppnå? Når har du oppnådd suksess?

Suksess er et subjektivt begrep og definisjonen på hva det er kan være variere stort fra person til person. Slår du ordet opp i Store norske leksikon defineres ordet som fremgang, det å gjøre lykke. I den engelske versjonen av wikipedia er suksess definert som:
  • oppnåelse av en høyere sosial status
  • å oppnå et mål
  • det motsatte av å feile.
Aftenposten: Hva er suksess?

Uavhengig av om din suksessen handler om noe du vil oppnå i privatlivet eller noe du vil oppnå med en bedrift, handler det om at du ha en visjon og sette deg noen mål om hva du ønsker å oppnå. Du må ha en tanke om hva og hvor du vil.





The road of success is always under construction! ~Lily Tomlin

Ukeavisen ledelse: Veien til suksess

Hvor går veien til suksess?
Du har funnet din visjon og satt dine mål; hvor går da veien videre? Illustrasjonen under gir et godt bilde:

Veien til suksess er ikke enkel. For å lykkes må du være villig til å mislykkes og våge å gjøre mange feil. For å vri hendelser som i utgangspunktet er negativt laddet, kan du se på det som tilbakemeldinger som du kan ta en form for læring av. Da har du anledning til å hente noe positivt ut av det du gjør - du lærer.


I have not failed. I've just found 10.000 ways that won't work. ~Thomas A. Edison


I følge hotellkongen Peter Stordalen, som selv har opplevd å få sparken, er veien til suksess evnen til å gjennomføre det du planlegger. Markedsposisjoner og gode strategier utgjør bare en liten prosentandel. Stordalen peker også på at man trenger motstand for å komme dit man vil. Hovedårsaken til at så mange ikke lykkes, er ifølge Stordalen at de gir seg for fort og gjerne bare sekunder før de er i ferd med å lykkes mister de troen.

Nettopp det å miste troen er den største utfordringen til suksess. Er det en ting som er sikkert, så er det at det kommer til å bli mange utfordringer og hinder som må forseres. Forskjellen på de som opnår suksess og de som mislykkes er at de fortsetter langs veien - de stopper ikke opp.



The road to success is dotted with many tempting parking places, so keep driving! ~ukjent.
En reise på tusen mil begynner meg ett eneste skritt ~Konfucius


UiT: Fire suksessfulle personer viste vei til suksess

Nederlag er derfor en viktig del av veien til suksess. Det er gjennom nederlagene du kan ta med deg lærdom som gjør at du til slutt lykkes. "Vinnere kan akseptere å feile, men de kan ikke akseptere å ikke forsøke".

Ledernytt: Tren hjernen din til å holde seg positiv

Oprah Winfrey mener at du må gløde for det du gjør. Hun mener at du vet at du er på riktig vei til suksess dersom du ville fortsette å gjøre jobben selv om du ikke fikk betalt for det.




Oppsummert
  • Vær forberedt på å gjøre feil og tap - og lær av det.
  • Vær stolt selv om du gjør feil - du våget å satse.
  • Når du setter deg mål, våg å tenke stort og gjør målene litt hårete.
  • Visualiser at du har oppnådd det du jobber mot - der finner du din motivasjon.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...